email
 

 

Heavenly Food Blog



SELAMAT DATANG


Van harte welkom op mijn blog!

Sinds 2007 liep ik met plannen rond voor het geven van kookworkshops maar wist nog niet hoe
dit alles aan te pakken.
Na de website van KvK bestudeerd te hebben en druk bezig te zijn met mijn business plan
af te ronden ontmoette ik tijdens een leuke evenement van het KvK een Sri Lankees en
Somalisch engelse dames.
Twee sterke dames die al enige tijd hun eigen goed lopende business hadden.
Na advies van hun kant schoof ik mijn business plan opzij en trok de stoute schoenen aan.
Ik ben sinds juni 2008 begonnen met het opstarten van kookworkshops en kreeg veel
enthousiaste reacties over mijn website en flyer.
Persoonlijk vind ik het leuk om mensen ideeën te geven over koken.
Ik leer zelf ook elke dag iets bij.
Tegenwoordig is er op internet ook veel informatie te vinden maar sommige mensen vinden
het gewoon leuk om er met een ander persoon over te kunnen praten.
Dan zijn ze bij mij aan het juiste adres, want ik praat erg graag over eten en koken.
Ben er bijna 24 uur per dag mee bezig dus dan kun je wellicht voorstellen dat ik vaak met een
trek-honger gevoel rond loop.
Ik ben van plan om om de zoveel tijd een recept op mijn site te plaatsen en andere dingen die
leuk zijn om te weten.
Dus kom vaak langs op mijn blog voor updates en nieuwtjes!

 





BUSINESS
NAME

Vorig jaar was ik op weg naar Aruba na een heel druk en stressvolle tijd.
Ik wil altijd tijdens mijn vluchten heel graag aan het raamkant zitten omdat ik heel erg
geniet van de prachtige zon, lucht en wolken.
Dit keer was het wel heel erg speciaal.
Tussen de wolken zag ik heel veel regenbogen!
Echt prachtig om te zien, ik krijg er nu weer kippenvel van bij de gedachte eraan.
Zoiets had ik nog nooit gezien.
Het eerste wat in mij opkwam en wat ik ook zei was: Heavenly!
Nadat ik mijn vriend over had verteld kwam ik op het idee om mijn business iets van
Heavenly Food te laten heten.
Schreef het op in mijn notitieboekje en keek er verder niet meer naar om.
Tot ik in april van dit jaar had besloten om de kookworkshops te gaan verzorgen en
snel een naam moest verzinnen.
Dus nam ik een kijkje in mijn boekje en stuitte weer op de naam.
Zelf vond ik de naam fantastisch omdat in mijn ogen de dieren niet zijn geschapen
ter consumptie voor de mens.
Dus heerlijk eten zonder iets dierlijks erin wat ook nog eens hemels smaakt.
Waar denk ik de engelen ook mee eens zullen zijn.
Anderen denken misschien bij het horen van de naam
dat het eten overheerlijk zal zijn en heeft men hele hoge verwachtingen hierbij.
Men kan het op haar of zijn eigen manier interpreteren
maar dit is de reden waarom ik mijn bedrijf zo hebt genoemd: Heavenly Food.
Verrukkelijk eten in harmonie met de dieren, natuur en milieu!

 







PASAR MALAM BESAR, MEI 2008


De afgelopen 12 jaar ga ik als ik kan trouw naar de Maliesingel in Den Haag.
Toen ik klein was ging ik met mijn moeder mee naar kleinere pasar malams.
In Den Haag is het groot en geweldig opgezet, met veel stands waar ze kleding,
accesoirs, muziek, etc. verkopen.
Optredens met dans en muziek, poetry, kookdemonstraties en workshops.
Teveel om op te noemen, je moet dit gewoon zelf meemaken.
Met niet te vergeten een hele hoek speciaal gewijdt aan eten dus een tent vol met eetstandjes!
Dit is voor mij het allerbelangrijkste waarvoor ik kom: eten.
Natuurlijk ook voor de sfeer, het Maleis of Indonesisch wat ik overal om mij heen hoor,
de tropische vruchten, groenten, drankjes en lekkernijen.
Familie en vrienden vanuit het hele land die hierop af komen.
Het is gewoon een soort van jaarlijks reunie voor Molukkers, Indonesische en mensen uit
Nieuw Guinea.
Alhoewel het publiek de afgelopen jaren meer gemeleerd is met mensen van hollands, surinaams, turks,
marokkaans en hindoestaans afkomst.
Als het even kan ben ik er volgend jaar weer bij.








ONDERNEMERSLUNCH IN HUISELIJKE SFEER

 


WERELD VEGANISTEN DAG
, 1 NOVEMBER 2008

Op 1 november werd in een kerk in Amsterdam West de Wereld Veganisten Dag
gehouden.
Bedrijven en organisatie's die zich met dierenwelzijn, veganisme, voeding, etc. bezig houden
waren aanwezig om mensen met hun te laten kennis maken.
Ik was er naartoe gegaan om mezelf te promoten en te orienteren wat er allemaal
op dit gebied speelt.
Natuurlijk was er ook eten voor de liefhebbers of degene die nog niet echt bekend zijn met het
veganisme.
Er werden ter plekke soepjes gemaakt, een kraam met exotisch Indiaas Ayurvedisch
eten, veganistische cupcakes, etc.
Teveel om op te noemen, ik nodig je hierbij uit om het de volgende keer met eigen ogen te
komen bekijken.
Er werd ook een lezing door Dos Winkel gegeven aan de hand van het boek wat hij had geschreven en waar er in de wetenschappelijke wereld heel veel ophef over werd gemaakt.






VEGA-LIFE

Eindelijk is Amsterdam een geweldige winkel rijker!
Een waar je veganistische schoenen, tassen, riemen, snoep, shampoo's, knuffels,
t-shirts kan kopen.
Teveel om op te noemen.
De jaren hiervoor kon je de artikelen via internet bestellen maar nu kan je de spullen eerst
passen en bekijken voordat je ze koopt.
Het assortiment aan schoenen is heel groot, van pumps, sneakers, werkschoenen, wandelschoenen, laarzen, tot aan kistjes.
Het ziet er ook heel leuk en modieus uit, absolut geen geiten wollen sokken gehalte,
maar van deze tijd.
De kindjes zijn ze ook niet vergeten en voor hen is er ook wat aanwezig.
Ze hebben geregeld hele leuke aanbiedingen dus kijk op hun website of nog beter, ga langs de winkel
want dan kan je het passen en gelijk mee naar huis nemen.
Winkel ze!




BIOLOGISCHE KERSTBOOM


KERST 2008

Lekker knus met familie en vrienden de kerstdagen doorbrengen.
Op beide dagen een 3-gangen menu gekookt.
Met 1e Kerstdag bij mijn ouders pasta gemaakt met 2 verschillende soorte sauzen.
Helaas door tijdgebrek de pasta niet vers kunnen draaien in de pasta machine.
Pesto saus en pomodore saus, heerlijk alles vers.
2e Kerstdag gevierd met andere familieleden en vrienden.
Een Chinees roerbak gerecht gemaakt met biologische Japanse noodles.
Als dessert verse tropische vruchten met ijs gemaakt van wederom exotisch fruit.
Beide dagen verrukkelijk gegeten, niet teveel want ik had geen zin om na afloop uit te buiken.
Het was vermoeiend maar heel leuk om te doen.
Misschien dat ik het volgend jaar weer doe.






QUOTE VAN DE MAAND, JANUARI 2009

Het maakt niet uit wat je eet,
maar met wie je eet.

(geschreven door mijn levenspartner P.B.)




RESTAURANT BAZAR
Ik kom alweer een aantal jaren bij restaurant Bazar op de Albert Cuypstraat. De sfeer is er altijd gezellig met lekker eten en mooie muziek uit alle windstreken. Zoals de naam je misschien al doet vermoeden is het eten georiënteerd op de keuken van het Midden Oosten zoals Marokko, Egypte, Persia, etc. Dit keer had ik er een zakelijke afspraak maar omdat er zo'n gemoedelijke sfeer heerst blijf je er toch gemakkelijk een paar uur hangen. Het gerecht dat ik meestal neem is een combinatie van cous cous salade, falafel balletjes en gebakken aardappeltjes. Als vegetariër heb je aan gerechten genoeg keus, ziet het er allemaal heerlijk uit en klinkt het zelfs ook heerlijk. Vindt je het toch allemaal vreemd en durf je het niet aan dan kun je altijd nog gebakken aardappeltjes met salade en falafel balletjes nemen. Ik raadt je aan om juist wel andere dingen uit te proberen, wie weet vindt je het wel fantastisch smaken en kun je dit weer aan anderen aanraden. Voor mij als veganist is de keus iets beperkter maar toch nog 2 hoofdgerechten gerechten, dus prima. Het dessert is verrukkelijk en bestaat uit vers gesneden tropische vruchten, zoete lekkernij zoals vijgen, dadels, soort van baklava, chocolade-ijs, etc. Teveel om op te noemen maar ik kan je wel zeggen dat het een grote schaal vol met lekkernijen is. Inmiddels ouder ben ik niet meer zo’n zoetekauw, maar een keer in de zoveel tijd vind ik het heerlijk! Daarna wel goed je tanden poetsen want het is allemaal mierzoet.


 

 

QUOTE VAN DE MAAND, JANUARI 2009

Alleen is goed

Geniet van tijd tot tijd van je eigen gezelschap.
Voel je prettig als je eens niets te doen hebt, en je zult nog gelukkiger zijn.

(-Paul Wilson)




BALI EILAND VAN DE GODEN

Ik ben op vakantie op Bali geweest en dat heeft diepe indruk op mij gemaakt.
Men noemt Bali ook het eiland van 1000 tempels omdat er zoveel van aanwezig zijn.
Verspreidt over het hele eiland vindt je de prachtige tempels.
De tijd dat ik daar aanwezig was niet genoeg om ze allemaal te kunnen bewonderen.

De bevolking zijn hele vriendelijke mensen die de hele dag lachen en grapjes maken terwijl ze soms 2 banen op een dag hebben en 14 uur per dag werken.
Merendeels van de Balinezen zijn Hindoes en vinden het spirituele heel erg belangrijk.
Ying en yang.
Zo plaatsen ze 3x per dag een offer aan de goden dat bestaat uit een zelf gevlochten mandje met rijst, kokos, bloemen,etc.
Tegelijkertijd genieten de mieren en vliegen ook door er van te eten, vertelde een Balinese man.
Veel respect voor de natuur, alhoewel ik het soms als veganiste heel erg moeilijk had bij hoe de dieren werden behandeld op de markt.
Maar dan kijk ik er als westerling naar en hier is het ook totaal niet zoals het zou moeten zijn als je kijkt naar de bio-industrie, bontindustrie, dierenrechten, etc.
Het binnenland ingaan voor een tocht is zeker een aanrader, zodat je nog meer van de natuur kunt zien.
Bali heeft prachtige bergen, vulkanen, stranden, zee, bossen.

Het eten was er heerlijk.
Heb er tegelijkertijd een Balinese kookworkshop gevolgd.
De ochtend van de kookworkshop gingen we met zijn allen naar de markt om de ingredienten in te kopen.
Daarna gingen we naar de plek waar de workshop zou plaatsvinden.
Prachtige locatie met een Balinese keuken in de open lucht.
Alle specerijen en kruiden werd in een vijzel fijn gemaakt en in het eten verwerkt.
Na afloop gingen we met zijn allen aan tafel om te smullen.
Het eten was verrukkelijk en zo vers.
Voor mj was dat het meest lekkere maaltijd wat ik tijdens mijn vakantie had gehad!
Bali is zeker een aanrader voor iedereen, die van lekker eten houdt, honderden jaren oude cultuur, spiritualisme , zon, zee, clubs, verschillende Oosterse massages en spa's.
Heerlijk jezelf lekker verwennen!
iIk ga zeker nog een keer terug om de rest te kunnen zien en meemaken.



 

QUOTE VAN DE MAAND, FEBRUARI 2009

My religion is simple.
My religion is kindness.

(-Dalai Lama)





 


RECEPY - THAISE PAPAJA SALADE

Papaja schillen, van pitjes ontdoen en in stukjes snijden.
Knoflook in vijzel tot een pasta verwerken.
4 Eetlepels limoensap en vegetarische vissaus toevoegen en alles door de papaja roeren.
Naar smaak limoensap en vega vissaus, 1 tot 2 theelepels suiker en 1 tot 4 theelepels
zoete chilisaus erdoor roeren.
De salade moet zoetzuur smaken.
Alles in een schaal scheppen en met dunne plakjes komkommer en grofgesneden
lente-ui garneren.
Eet smakelijk!

YOU ARE WHAT YOU EAT!



QUOTE VAN DE MAAND, FEBRUARI 2009

Denk na voordat je spreekt, maar
spreek niet alles uit wat je denkt.

(-Chinese spreuk)








THAILAND FESTIVAL


Een mini Thailand festival met muziek, optredens van traditionele Thaise dans, Thaise
vruchten, reizen naar Thailand, etc.
De zon scheen en met al die lachende en dansende Thaise mensen kreeg je een beetje het
gevoel alsof je echt in Thailand was.
Je kon voetreflexologie laten doen of je laten masseren.
Voor mij mogen dit soort festivals vaker plaats vinden zodat de hollandse bevolking kennis kan maken met andere culturen en de sfeer kan proeven.
Niet te vergeten kan genieten en het heerlijke eten kan proeven!





DINNER IN THE SKY


Op vrijdag was het dan zover, ik had er 2 weken over nagedacht of ik het wel of niet zou doen.
Diner op 50 meter hoogte!
Uiteindelijk besloten om niet aan mijn hoogtevrees toe te geven.
Had vantevoren mijzelf extra reiki gegeven en bachbloesem geslikt.
Toen we in Den Haag aankwamen was het somber en koud weer en begon het ook nog te
regenen dus was ik heel blij dat ik mezelf dik had aangekleed.
We mochten aan een ijzeren tafel gaan zitten waarna je heel goed werd vastgemaakt aan
de tafel, zoals een soort van autogordel maar veel steviger.
Toen iedereen vastgemaakt was werden we met een bouwkraan tientallen meters de lucht
ingetakeld.
Ik vond het heel eng en in het begin kon ik wel naar rechts kijken maar niet naar links want dan
werd ik draaierig en kwam alles op mij af.
Later werd het iets minder en kon ik van het uitzicht genieten.
Omdat het regende en bewolkt was kon je helaas niet ver over Den Haag uitkijken.
Nadat wij onze eten op hadden en wijntjes hadden gedronken gingen we weer naar beneden.
Een aantal dames die geen last hadden van hoogtevrees waren blij dat ze weer met beide benen
op de grond stonden.
Ik had daar nog wel een tijdje van het uitzicht kunnen genieten en was heel trots op mezelf
dat ik toch was gegaan.
Daarna gingen we naar het hotel waar ons nog een heerlijk dessert werd aangeboden als
afsluiting van deze unieke ervaring!





QUOTE VAN DE MAAND, MAART 2009

Wie alle wezens behandelt zoals hij zelf behandelt zou willen worden, is gelukkig,
vindt overal vrienden en niemand doet hem kwaad.

(-Prajna-satika nama prakarana 95)






 

RESTAURANT SATEY WAU MALAY

Om de verjaardag van mijn partner en mij te vieren gingen we met onze familie
naar een echte Maleisische restaurant op de Zeedijk.
De keuken van Maleisie lijkt een klein beetje op dat van Indonesia maar is toch net weer
even anders.
Na daar vaker te hebben gegeten bestel ik voor mezelf de heerlijke veganistische sateh.
De tahu hebben ze gemarineerd in een marinade en daarna gegrild, fantastisch lekker!
Voor veganisten en vegetariers kan je ook nasi goreng bestellen maar vergeet niet te
vermelden dat je geen vissaus en ei erin wilt hebben!
Terwijl je lekker van je groene thee zit te genieten en er uit de geluidspeakers de geluiden van het binnenland van Maleisie komen staat de kok achterin alles voor je te bereiden.
Dit restaurant is zeker een aanrader als je in een ontspannen omgeving wilt genieten van de heerlijke Maleisische keuken!
Als je je na afloop nog niet helemaal ontspannen voelt kun je tegenover het restaurant nog een lichaams of voetreflex massage nemen.
Relax and enjoy!





RECEPY -
CHINESE BROCCOLI & CHAMPIGNONS

Verhit 3 theelepels soya of zonnebloemolie en bak de zwarte champignons even samen
met 1,5 theelepel zout en 3 theelepels water.
Zet de Chinese broccoli en andere champignons erbij en meng dit.
Voeg de verse soya bonen, bean curd gesneden in reepjes , gai choy, eetlepel maizena aangemengd met beetje water toe.
Even roeren en draai daarna het vuur uit.
Serveer dit met witte rijst.






INTERVIEW JOURNALISTE


E-NUMMERS




 


QUOTE VAN DE MAAND, APRIL 2009


Bespeel je oogkassen

Ontdek het onverwachte geluk door een
2 minuten durende massage van je
oogkassen.
Maak met 2 vingertoppen een
rondgaande beweging net onder je
wenkbrauwen en je bereikt een hele serie
aangenaam ontspannende
acupressuur punten.

(-Paul Wilson)






SPRING IS IN THE AIR

De lente is nog niet officieel begonnen maar we hebben al hele mooie dagen gehad.
Met die warme zonnestralen is het heel erg leuk om je eigen groenten en fruit te telen.
Ook als je geen tuin of balkon hebt kan je makkelijk kruiden, paprika, tomaatjes,
aardbeien in potjes bij het keukenraam plaatsen.
Liefst in de zon, in combinatie met het goed vochtig houden dan groeit het heel hard.
Wat is nou leuker dan als je aan het koken bent verse tomaatjes voor in de salade of
kruiden voor in je gerecht kunt afknippen en in je pan toevoegen.
Veel plezier met de plantjes!





WORKSHOP MAKI SUSHI


Ik had mezelf opgegeven voor een gezellige zaterdag middag om te gaan kokkerellen.
Een workshop Maki Sushi wel te verstaan.
De workshop werd gegeven door een Japanse mevrouw die jaren lang in Japan les had
gegeven.
De groep deelnemers was heel internationaal, Scottish, Irish, Welsh, Australisch, Nieuw-
Zeeland, Hollands en natuurlijk mijzelf.
Na eerst uitleg te hebben gegeven gaan we zelf aan de slag.
Omdat ik veganistisch ben liet ik de vis gewoon weg.
Eerst maakten we een Sushi zonder en daarna een met sesam zaadjes.
Na afloop mocht je de receptuur meenemen en natuurlijk wat je zelf had gemaakt
zodat ik het aan het thuisfront kon laten zien.
Toevallig had ik die avond een Moluks/Indonesisch etenje bij ons thuis verzorgd en
konden ze tegelijkertijd ook van mijn Sushi proeven.





DUURZAAM EN VERANTWOORD RIJDEN


Om meer mobiel te kunnen zijn, ook in de avond en nacht uren wil ik al jaren een
scooter kopen maar vanwege het milieu stel ik het steeds uit.
De elektrische scooter is al een tijd op de markt maar is helaas nog behoorlijk prijzig.
De techniek heeft niet stilgezeten en nu zijn ze ook met een solar-scooter
op de markt gekomen.
Alleen kost dit nog een paar duizend euro en dat vindt ik teveel van het goede en
wacht tot de prijs flink is gedaald voor de aanschaf hiervan.
Maar dit is een fantastische initiatief.
Want wat wil je nog meer, terwijl je rondrijdt laadt de accu zich op met daglicht en zon!
Met totaal geen vervuiling qua CO2 uitstoot en dan heb ik het nog niet eens over
de motor die je nauwelijks hoort.
Toch wel even wat anders dan die herrieduivels waar iedereen tegenwoordig op rijdt en
waar ze het milieu ook flink mee vervuilen.
Helaas neemt het aantal scooters ook alleen maar toe.
Dus kom op mensen, met zijn allen op een Solarscooter!
Blij en schoon rond cruisen!


INDIASE ROTI LEREN MAKEN

Op een luie zaterdag middag had ik een tante van mijn vaders kant gevraagd om mij echte
Indiase roti te leren maken.
Bloem en meel eerst mengen en daarna konden we balletjes maken met aardappel vulling en met een deegroller tot mooie ronde en platte roti's uitrollen.
Ondertussen waren de aardappels al geschild en in een pan met zout op vuur gezet.
De aubergines, spitskool en kouseband gewassen en gesneden en in een wok geroerbakt met een madame Jeanette peper en kruiden.
Als de aardappels koken het water afgieten, laat een beetje vocht achter en doe er de masala, kruiden, madame Jeanette, gebakken uien en knoflook bij en laat dit alles inkoken.
Proef wel of hier nog zout aan moet worden toegevoegd.
De roti's in een koekepan aan beide kanten bakken tot het goudbruin is.
Als het eten klaar is serveer je dit met komkommer op azijn.
Eet smakelijk!





QUOTE VAN DE MAAND, APRIL 2009


De ommuurde tuin van waarheid

Overal verborgen betekenissen
naarmate mijn zicht verheldert-
U leert mij de dingen anders te zien.
Door het oceaanschuim heen reikend,
raken mijn vingers een parel
op de bodem van de zee.

(-Hakim Sanai, Soefi, Persia 12e eeuw)









WORKSHOP
NATUUR COSMETICA

Via mijn lieve zus ben ik gestuit op een workshop "Natuur Cosmetica".
Zelf je eigen zalf, haarshampoo, zeep, etc. kunnen maken met alleen maar
natuurlijke ingredienten.
Ik was heel benieuwd naar dit alles dus op een zaterdag middag per trein naar
de locatie waar de workshop zou worden gegeven.
De workshop werd door 2 personen gegeven die hun achtergrond van Universitaire
biologisch/medische studie hadden gevolgd.
De workshop werd met veel liefde en enthousiasme gegeven wat zeer aanstekelijk
werkte.
Na afloop kreeg je de tube met zelfgemaakte creme en de receptuur mee naar huis
zodat je thuis zelf kan gaan experimenteren .
Als de donkere dagen weer aanbreken wil ik het ook proberen.
Nu de zon schijnt en de zomer in aantocht is ben ik er te onrustig voor.
Dit is zeker een workshop wat goed voor de natuur, milieu, dier en mens is!
Een weldaad voor je lichaam en het milieu.



QUOTE VAN DE MAAND, MEI 2009

Geniet van een heerlijk citroenijsje terwijl je
wegsmelt in de zon, en verbeeld je dat je op
een zondagmiddag ergens aan de kust van
Italie bent.

(-Paul Wilson)






VOEDSELKILOMETERS EN KOKEN VOLGENS DE SEIZOENEN

Minder voedselkilometers!
Sinds een aantal maanden probeer ik erop te letten bij het boodschappen doen.
Al valt dit soms niet mee.
Zo steun je de locale boeren hier in Holland en is het goed voor het terugdringen van het
CO2 uitstoot.
Tomaten uit Marokko, sinaasappels uit Spanje, passievrucht uit een Afrikaans land,
advocado uit Zuid-Amerika, etc.
Ik probeer nu groenten en fruit uit de streek in te kopen.
Al geldt dit niet voor alles want voor mijn speciale groenten, kruiden en fruit uit
het Zuid-Oost Azie kan ik helaas niet anders.
Hopelijk komt daar in de toekomst verbetering in, dat zou fantastisch zijn.....

Koken volgens de seizoenen is nu nog niet echt moeilijk maar in de herfst en winter en
zal ik daar heel erg aan moeten wennen.
We zijn zo verwend dat we in de winter aardbeien, zomergroenten en fruit kunnen kopen.
Nu maar hopen dat er meer mensen dit ook gaan doen en zo op hun manier een steentje
bijdragen.
Misschien probeer ik dan eindelijk pastinaak waar ik de afgelopen winter naar zat te kijken
maar niet echt wist hoe ik het het beste kon bereiden.





FLUFFY & WOLFIE







DIM SUM

 



CULINAIR MARATHON UITJE


Ik ging voor een lang weekend naar London om een surprise party voor mijn Iranese tante bij te wonen die 80 jaar zou worden.
De dag ervoor verbleef ik in een hotel en ging 's avonds bij een Italiaan eten.
Als voorgerecht kreeg ik courgette bloemen die in een deegje gefrituurd waren.
Hoofdgerecht was een heerlijke pasta in een verse tomatensaus bereidt.
Als afsluiting een ijssorbet gemaakt van walnoten wat een rokerig smaakje had gekregen.
De volgende dag bij mijn nicht en tante was er Iranees, Indaas, Marokkaans en Mexicaans eten.
Om het weekend with a bang af te sluiten besloten we de laatste dag met een groep in een heel groot park te gaan picknicken.
Heerlijke vegatarische pesto en tapenades, salades, broodjes,drank en left overs van de vorige
dag.
De zon scheen heerlijk terwijl wij op een kleed smulden van het eten.
Honden die lekker rond renden achter een bal, kids die tikkertje of verstoppertje speelden.
Mijn nichtjes die met een frisbee speelden.
Lekker wegmijmerend werd ik wreed verstoord dat ik weg moest om mijn vliegtuig te halen.
Oh nee, ik wilde helemaal niet weg!
In het vliegtuig zat ik met een glimlach terug kijkend op een geweldig en super gezellig
weekend!





QUOTE VAN DE MAAND, MEI 2009

Lach ...... zo hard dat je gezicht er pijn
van doet.

(-Paul Wilson)







CHILLEN MET EEN GROEN IJSJE

De heerlijke zomer is in aantocht dus wordt het weer tijd voor heerlijke (soya)ijsjes.
Wat beter dan een biologisch (veganistisch) ijsje te eten.
Gemaakt van bioloigische melk en onbespoten fruit.
Er zijn in de Natuurwinkels een aantal merken te koop en ook de supermarkten hebben
een merk in huis.
Ben & Jerry's is de bekendste commerciele aanbieder van eerlijk en biologisch.
Zo brachten ze een 'Baked Alask' op de markt om aandacht te vragen voor het klimaat-
verandering.
Op hun website kan je hier meer over lezen.
Hier in het land heeft men ook niet stilgezeten en is men met het merk Ijs & Zopie op de
markt gekomen.
De Natuurwinkels heeft soya ijs te koop van Ice Cream Factory en andere merken.
Smul ze!






RECEPY - SNELLE TOFU GERECHT

Snij de tofu in kleine blokjes en bak ze goudbruin.
Snij en schil een komkommer en courgette in de lengte doormidden en in stukjes.
Een grote rode of groene peper in stukjes snijden, met of zonder pitjes.
Daarna in een kom en giet er Japanse sojasaus overheen en roer dit alles
goed door elkaar.
Was de cherrytomatoes en rijg ze aan een satestokje om en om samen
met de tofu, komkommer en courgette.
Serveer per persoon 4 stokjes samen met noodles, rijst of gegrilde aardappels
en een salade.
Een frisse groenten gerecht en snel te maken voor bij een bbq.



DUURZAAM B.B.Q.-EN

Een lieve Indonesische mevrouw wees mij op een website waar je gegevens kan
vinden over de Solar BBQ.
Ook informatie hoe je dit zelf kan bouwen.
Er is een organisatie die ze bouwt en in Afrika aan dorpen schenkt waar geen elektriciteit
aanwezig is .
Wat een fantastisch initiatief, bless them!
De BBQ-kookding werkt op zonne-energie en hoe de zon altijd in Afrika schijnt is dit
natuurlijk geweldig en schoon.
Ik ben door dit verhaal heel enthousiast geraakt en zou zelf eentje willen bouwen
voor mijn tuin.
Alleen heb ik 2 linkerhanden.
Nadeel is wel dat hier in Nederland de zon alleen in de zomer fel schijnt dus kan je
er in de lente, herfst en winter geen gebruik van maken.
Dat is wel heel erg jammer.
Voor de rest is dit natuurlijk een uitkomst voor mensen in de tropen die geen elektriciteit
in hun dorp hebben.
Beter dan studeren bij een petroleum lampje wat niet veel licht geeft maar ook heel erg
slecht voor je gezondheid en je lichaam is.






QUOTE VAN DE MAAND, JUNI 2009

'Change only takes
place through action'

(-Dalai Lama)




RECEPY
- SPICY BEAN BURGERS

Dit is een makkelijk en voedzaam gerecht om te maken.
Kinderen zullen dit vast ook leuk vinden om zelf te bereiden en bij mooi weer gooi
je ze lekker op de bbq, lekker makkeljk.
Verhit olie in een pan en bak dit goudbruin samen met de knoflook en chilipeper.
De spinzie die snel gekookt is zet je in een theedoek om het overtollig vocht uit te
knijpen (anders vallen de burgers op de bbq uit elkaar).
Stamp de Limabonen (de avond ervoor laten weken of uit blik) fijn en meng de spinazie,
broodkruim, komijn en koriander samen.
Doe het gefruite uienmengsel erbij en roer dit alles goed om.
Breng op smaak met peper en zout en vorm er met vochtige handen burgers van.
Dep ze droog met keukenpapier.
Je kan ze ook grillen of in sprayen met olie en in een koekenpan goudbruin bakken.
Dit in een paar minuten tot ze lekker knapperg aan de buiten kant zijn.
Serveer dit op een burgerbroodje met sla, komkommer, tomaat, uienringen en eventueel
wat magere of soya yoghurt met versgehakte kruiden.
Enjoy!



RECEPY - ZOETE BESSENSMOOTHIE

Heerlijk voor bij een zwoele zomeravond.
Doe alle ingredienten (aardbeien, frambozen, bosbessen, kiwi's, magere boerenyoghurt
en 1 eetlepel honing) in een blender of keukenmachine en pureer dit alles in 1 minuut tot
een gladde massa.
Serveer in een glas met ijsblokjes en giet de massa erbovenop.
Drink dit meteen op.






DALAI LAMA BEZOEK NEDERLAND


Op 4 juni 2009 was het dan zover.
H.H. Dalai Lama zou 2 lezingen in de Rai Amsterdam verzorgen.
Speciaal voor dit gelegenheid was er een website geopen met alle informatie.
Ik hield de website maanden vantevoren in de gaten ivm het kopen van de kaarten.
Omdat de Dalai Lama 10 jaar geleden voor het laatst naar Nederland was gekomen, hij
dit jaar 73 jaar wordt denk ik niet dat er nog een kans is dat je hem hier nog kunt zien.
Dus wilde ik zo dicht mogelijk bij het podium zitten.
Met zijn drieen gingen we eropuit en waren verwachtingsvol.
Bij de Rai aangekomen zagen we dat het heel erg druk was en de beveiliging was heel
streng omdat ze dreigementen tegen de Dalai Lama hadden ontvangen.
Nadat iedereen zijn plaats had opgezocht was het dan zover.
De Dalai Lama kwam het podium en nam plaats op een speciaal voor hem gemaakte plekje.
Ik voelde mij gelijk op mijn gemak, hij was heel vrolijk, maakte continue grapjes.
Net alsof hij mijn opa was, zo'n gevoel kreeg ik bij hem.
Na ongeveer 2 uur zijn Bhuddistisch lezing te hebben gegeven wordt er een pauze ingelast.
Eigelijk was dat een goed moment om te lunchen maar er waren zoveel kraampjes met Buddhistische boeken, cd's, wierook, kleding en andere artikelen wat met spiritualisme
te maken had.
Omdat ik een boekenfreak ben werd ik helemaal gek bij het zien van dit alles en kwam er
van eten niet veel terecht.

Na de pauze begon de Dalai Lama aan zijn publieke lezing.
Hij kwam heel moe over, maar hij had al zoveel dagen een drukke schema hier in Nederland
erop zitten en in de avond zou hij nog bij RTL4 komen voor een intervieuw.
Hij bleef tussendoor zijn grapjes maken en op een gegeven moment kwam hij over zijn moeheid
heen.
De publieke lezing was drukker bezocht dan de ochtend programma.
Er zaten 10.000 mensen in de zaal, het was er doodstil, je kon er een speld horen vallen.
Heel apart, zoiets had ik nog nooit meegemaakt!
Aan het eind van de lezing hebben we met zijn alleen 10 minuten gemediteerd!
Fantastisch om dit mee te mogen maken!
a Once in a Lifetime experience!
Dolgelukkig dat ik hiernaartoe ben gegaan.
De boodschap: compassion to everyone, even to your enemy's.
Ik ga proberen daarnaar te leven, lijkt mij wel moeilijk





RESTAURANT QUITO - EQUADOR STYLE

 



TASTE OF AMSTERDAM

Van donderdag 25 tot en met zondag 28 juni 2009 wordt voor het eerst in Amsterdam het
"Taste of Amsterdam" in het Amstelpark gehouden.
Een culinair evenement waar je kunt proeven, genieten van eten, drinken, muziek van live-bands, kookworkshops,
biologisch eten, champagne proeven, kookdemonstratie's, restaurants zoals Sucre en Fiftee, lekkere olijfolieen en nog veel meer.
Beleef het culinair evenement van deze zomer!






QUOTE VAN DE MAAND, JUNI 2009

Probeer de wereld
Niet te veranderen.
Je zult falen.
Probeer de wereld
Lief te hebben.
Zie, de wereld is veranderd,
Voor altijd veranderd.

(- Sri Chinmoy)

 


RECEPY
- MASALA SOUP


Zet een grote (soep)pan op vuur en fruit kort de rode ui, knofllook, gele chilipeper en masala hierin.
Voeg water, plantaardige bouillon, kruiden, zwarte peper en zout toe.
Schil en snij de aardappelen, wortels en bloemkool in stukjes en laat dit mee koken.
Was en snij de okra's in kleine stukjes, zodra het water kookt zet je het in de pan en draai
het vuur uit zodat de okra nog een bite heeft.
Serveer dit met vers gemaakte chapati.
Mmmmmmm.......enjoy!


CHINESE NOODLES SOUP

 


VOETAFDRUK





QUOTE VAN DE MAAND, JULI 2009

Wees fantasievol

Als je denkt dat je thuis of op je werk geen
heilige ruimte kan creeren kies dan een boom in je
omgeving uit. Zie hoe het verandert,seizoen na seizoen.
Mediteer erover hoe uniek deze boom is en op geen ander
lijkt, net als jij uniek bent. Tel de takken zoals er evenveel
verschillende kanten van jezelf zijn. De boom is je zuster.
De plaats waar je staat is je heilige ruimte.




RECEPY - GEPOFTE AARDAPPEL MET SALADE EN KIEMGROENTEN

De gepofte aardappel kan je op de bbq of in de oven bereiden.
Deze bescrhrijving is voor in de oven, voor als je meer tijd hebt.
Verwarm de oven op 200 graden.
Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en pof ze in de oven in een uur gaar.
Ondertussen kun je de salade voorbereiden door het te wassen, evenals de
rode radijs kiemgroenten afknippen en wassen.
Als de aardappelen klaar zijn verwijder je de folie, snij de bovenkant van de
aardappel open en trek de aardappel helften iets uit elkaar.
Bestrooi met zout en en bosui en schep elke aardappel in 1 el soya room.
Evenals met zout en versgemalen zwarte peper.
Zet de salade in een schaal samen met de kiemgroenten.
Giet er een beetje olijfolie en rode balsamico over.
Serveer de gepofte aardappel met salade op een bord.
De rode radijs kiemgroenten die een beetje pittig van smaak is smaakt
lekker in tegenstelling tot de zachte smaak van de gepofte aardappel.
Ik zou zeggen: tast toe!




QUOTE VAN DE MAAND, JULI 2009

Peace is all aroud us.
It is not a matter of faith;
it is a matter of practise.

(-Thich Nhat Hanh)




OVERLIJDEN WOLFIE

Na langer dan 6 jaar constant ziek te zijn geweest is er een einde gekomen aan het
llijden van mijn konijn Wolfie.
Ik zal haar heel erg missen.
Haar vriendje Fluffy helemaal want die is nu alleen en heeft geen
vriendinnetje meer om samen te eten, knuffelen, slapen, spelen.
Maar nu heeft ze eindelijk rust en hopelijk geniet en speelt ze in de dierenhemel met de andere dieren
zonder ook maar pijn te hebben .

 

 







RECEPY LINZENSALADE MET PADDESTOELEN

Breng de lichtgroene linzen in ruim water met de knoflook en 2 takjes tijm
aan de kook.
kook de linzen op laag vuur gaar, giet af en verwijder de knoflook en tijm.
Maak de paddenstoelen melange schoon met keukenpapier en halveer de
grote exemplaren.
Verhit 3 el in een koekenpan en fruit de sjalotjes.
Voeg de paddenstoelen en de blaadjes van de resterende takjes tijm toe.
Bak dit in 5 minuten gaar.
Voeg dan reepjes semi-gedroogde tomaat toe, blus af met rode wijnazijn en
breng op smaak met peper en zout.
Neem de pan van het vuur en voeg de linzen toe en schep voorzichtig om.
Voeg de rest van de olie toe en laat het 20 minuten rusten.
Verdeel de rucola over de borden en schep de linzen met de groenten erop.
Serveer dit met halve gegrilde pitabroodjes.
Een lekker zomers en lichte salade!


QUOTE VAN DE MAAND, AUGUSTUS 2009

Zen achter het stuur - Muziek in het verkeer

Het klinkt misschien een beetje afgezaagd, en mensen
die je inhalen weten misschien niet wat ze zien, maar
hardop zingen helpt je geconcentreerd en alert te blijven.
Schrik er niet voor terug om de longen uit je lijf te zingen;
de auto is een van de weinige plekken waar je als zanger
niet aan kwaliteits eisen hoeft te voldoen.

(-Paul Wilson)




 

RAWFOOD



RECEPY - PEER EN POMPOENPITTEN SALADE MET VLAAMSE FRITES

Snijd de gerookte tofu in dunne plakken.
Rooster de pompoenpitten een paar minuten in een anti-aanbaklaag pan
en roer constant zodat ze niet aanbranden.
Laat dit afkoelen op een bord.
Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis.
Snijd de parten in de lengte in dunne plakken.
Doe de balsamicoazijn in een kom en schenk heel langzaam de olie erbij zodat
er een licht gebonden dressing ontstaat.
Peper en zout om op smaak te brengen.
Meng de rucola met de dressing en de peren en serveer dit op de borden.
Verdeel de tofu over de sla en bestrooi met de pompoenpitten.
Lekker met zelf en vers gebakken vlaamse frites als lunch of avond maaltijd!




QUOTE VAN DE MAAND, AUGUSTUS 2009

Look into your hart.

Follow your nature.

(-The Dhammapada: Sayings of the Buddha)






RECEPY - SUMMERY EXOTIC COCKTAIL

De ingredienten die hiervoor nodig zijn zijn:
4 cl cachaca, 3 cl room, 1 cl kokossiroop, 14 cl kersensap

Shake alle ingredienten met ijs in de shaker en schenk
in een glas met een of twee ijsblokjes.
Garneer met cocktailkers of een schijfje sinaasappel en
serveer met een rietje.




HOFWEB WINKEL

Biologisch-dynamische groenten, brood, etc. van regionale boeren bij je
thuisbezorgd of op een nader af te spreken locatie op te halen.
Het leuke ervan is dat het ook een leerschool voor leerlingen is om
biologisch-dynamisch te leren telen.
Op de website ook heel veel lekkere recepten ter inspiratie.
www.hofwebwinkel.nl.





 


STERFTE BIJENVOLKEN





QUOTE VAN DE MAAND, SEPTEMBER 2009


De wereld ligt aan je voeten,
als je de energie laat stromen en
open staat voor de energie van anderen.

(-Reiki agenda)

 




WEEK VAN DE SMAAK

Van zondag 20 september tot en met zondag 27 september 2009
wordt voor de 3e keer de "Week van de Smaak" gehouden.
Door geheel Nederland worden er allerlei activiteiten en festivals
georganiseerd.

Hoofdingredienten van deze week zijn:
Ambachtelijk, Streek-en Seizoens gebonden, Natuurzuiver, Diervriendelijk
en (aantoonbaar duurzame) Herkomst.

Restaurants, zorginstellingen, winkelstraten, supermarkten, kookscholen,
boerderijen, speciaalzaken en basisscholen doen mee met een eigen activiteit.
Van kleine proeverijen tot grote festivals.
Dit jaar is Amsterdam de Hoofdstad van de Smaak met als thema "Stad van 1001 Smaken".
Op zondag 20 september vindt er een feestelijke opening plaats in het Oosterpark .
Voor meer informatie zie: www.weekvandesmaak.nl.
Enjoy en bon appetit!







RECEPY WORTEL KOKOS SOEP

Breng in een soeppan water, wortels met plantaardig bouillonblokje aan de kook.
Bak in een ander pan de tofu goudbruin en snijdt het dan in reepjes.
Voeg zwarte peper, komijn, kruiden, uien, knoflook en hete peper aan de soep toe.
Zodra het kookt doe je er kokos melk bij, roeren tot het weer kookt .
Haal de pan van het vuur en pureer het geheel in een keukenmachine.
Schenk het in een bord samen met de tofu en een beetje limoensap en garneer het met
verse koriander.
Serveer er naan bij om er een maaltijd soep van te maken.
Bon appetito!






QUOTE VAN DE MAAND, SEPTEMBER 2009


Each Day is a New Beginning!

 





MARKTET OF 1001 FLAVOURS


Een tekort aan tijd bestaat niet.
Tijd is de enige onuitputtelijke bron
op deze aarde.
Wel bestaat er een gevoel
van tekort aan tijd.
Een gevoel dat vaak leidt tot stress!


TASTE EXPERIENCE

Voor wie even geen nieuwe gerechten kan bedenken heb ik een website ontdekt
met tips voor recepten, wijn, restaurants,etc.
Omdat het niet allemaal vegetarisch is kun je als je een gerecht gaat uitproberen
gewoon het vlees of vis weglaten en er iets vegetarisch aan toevoegen.
Als je van exotisch eten houdt is er een speciaal pagina hieraan gewijdt met
gerechten vanuit Azie en Zuid Oost Azie.
www.smaakexperience.com.
Experimenteer ze!








ROULEER DE KLEER



QUOTE VAN DE MAAND, OKTOBER 2009

Ook zonder haast gaat
een dag snel voorbij.

(-Bergman)




RECEPY - TOETJE VOOR DE CHINESE MAANGODIN CHANG'E

Op 3 oktober wordt het Maanfeest gevierd.
Je kan de Chinese Maangodin eren met het maken van een vruchten toetje.

Ingredienten zijn voor 4 personen:
1 pomelo (of 2 grapefruits)
1/2 ananas
1 dl dessertwijn (Muscat de Baumes-de-Venise)
1 Aziatische peer ( of 1 appel)
4 bolletjes lekker ijs bijvoorbeeld citroen of mangasorbetijs

Schil de pomelo/grapefruit en doe het vruchtvlees (ontdaan van het vlies) in en schaal.
Maak de ananas schoon en snijd het in stukjes.
Doe die bij de pomelo en giet er dessertwijn overheen.
Schil de Aziatische peer en haal met een appelboor het klokhuis eruit.
Snijd de peer in schijven.
Neem vier dessert schaaltjes en leg in elk schaaltje een schijfje.
Doe er een bolletje sorbetijs op en daarna wat van het vruchtenmengsel.

(-Pay-Uun-Hiu)


 

WERELD ARMOEDE DAG

 





IDEALENDAG


MOLUKSE ZOETE LEKKERNIJ LEREN MAKEN, VOLGENS MIJN OMA'S RECEPT





QUOTE OF THE MONTH, OKTOBER 2009

De prachtigste bloemen
bloeien vaak in het verborgene.






HAPPY DIVALI

On this auspicious festival of lights,
May the glow of Joy, Prosperity and Happiness....
Illuminate your days in the year ahead.
Happy Divali!





RECEPY
- PUMPKIN AND RED LENTILS SOUP

De herfst is officieel weer begonnen dus hier een recept om alvast te wennen.
Week de rode linzen een avond vantevoren in een schaal met ruim water of
gebruik degene die je gelijk in de pan kan koken.
Fruit een ui, knoflook, zwarte peper, kruiden en hete peper in plantaardig olie.
Snij de pompoen in stukken en voeg dit en de linzen toe aan de pan met met de
gefruite ingredienten.
Voeg water hieraan toe met een plantaardige bouillonblokje en breng dit aan de kook
tot de linzen uiteen zijn gevallen.
Pureer dit alles in een keukenmachine en schenk het in een diep bord.
Afmaken met een scheutje soyaroom en garneren met koriander.
Een heerlijk en gezond herfst soepje.
Smullen maar!



KOELKAST



DE NACHT VAN DE NACHT


 

PROEFDIER INDUSTRIE VERSPILT MILJOENEN DIEREN LEVENS


 


HALLOWEEN



Hol een biologisch pompoen uit door het vruchtvlees eruit te halen.
Het vruchtvlees kan je grillen, koken, bakken of tot soep pureren.
Kerf in de harde bast van de pompoen ogen, neus en een mond uit.
Voorzichtig met het scherpe mes als je dit uitvoert
Als je klaar bent kan je er een waxinelichtje in zetten en aansteken.
Je kan de pompoen binnen voor het raam of buiten bij je voordeur plaatsen
op Halloweenavond om de boze geesten weg te houden.


ADOPTEER EEN HAAN




QUOTE OF THE MONTH, OKTOBER 2009

Vrijheid bestaat uit het erkennen van grenzen.

-Krishnamurti




Een echt Indiase buffet met alleen maar vegetarisch en veganistisch eten!
Er was zoveel keus, ook qua broden waren er al 3 verschillende soorten.
Met dank aan restaurant en caterings bedrijf "Rangoli" want het had heerlijk
gesmaakt!




HARKEN DIE BLADEREN


Als je de bladeren in je tuin niet wilt laten liggen voor de 'dieren en planten' dan kan je ze gewoon bij elkaar harken en weggooien.
Gebruik dan geen bladblazer maar hark ze bij elkaar en ruim het op.
Beter voor het milieu en je hebt dan gelijk lichaamsbeweging.




FAIRTRADE RESTAURANT WEEK

Van 1 tot en met 7 november 2009 wordt de "Fairtrade Restaurant Week"
gehouden.
Een samenwerking van Puur! uit eten en Stichting Max Havelaar om restaurants
te motiveren om meer Fairtrade producten te gebruiken in hun keuken en gerechten.
Je kan een tafel reserveren bij een restaurant naar jouw keuze.
Check de website voor meer informatie of het maken van een reservering en draag bij
aan een eerlijke loon voor de boeren in de zogeheten derde wereld landen.
Www.fairtraderestaurantweek.nl.
Enjoy your meal!





SINT MAARTEN

11 November is de dag van Sint Maarten en wordt in verschillende delen van het land
gevierd.
Kinderen die hun lampionnen zelf hebben gemaakt en een liedje zingen in ruil voor wat
fruit of snoep.
Sla duurzaam of biologisch fruit of snoep in en help zo een handje mee de kids bewust te
maken.
Dit alles is te koop bij biologische winkels maar gelukkig hebben de supermarkten hun
assortiment hier ook mee aangevuld dus daar kan je ook terecht.




NATUUR WERK DAG





CHOCOLATFESTIVAL CHOCA

Van 7 tot en met 22 november vindt het Chocolade Festival plaats in Amsterdam.
Je kan er alles proeven wat met chocolade te maken heeft, verschillende activiteiten
waaronder een High Tea Chocolat, Chocolat Party, Choco en Wijn Proeverij, etc.
Voor meer informatie: www.choca.nu.
Chocalicious!

Omdat de meeste cacao uit Afrika komt hoop ik dat de organisatie van het festival ook
heeft gekeken naar duurzaamheid van het chocola.
In de cacao industrie werken er duizenden jongeren van tussen de 10 en 15 jaar onder
erbarmelijke omstandigheden.
Vele uren en lange dagen zwoegen in de hete zon en mishandeling op de cacao plantages zijn orde van de dag.
Helaas is meer dan 80% van het chocolade wat in de winkels ligt niet van duurzaam of biologisch
afkomst.
Werk niet mee aan "Kinderarbeid" en koop duurzaam of biologische chocolade!
Helemaal met het Sinterklaas feest wat voor de deur staat.




LAUGHTER IS THE BEST MEDICINE!






DUURZAME SOYA






QUOTE OF THE MONTH, NOVEMBER 2009

Als je zorg draagt voor de
middelen,
zal het doel wel voor zichzelf zorgen.

(-Mahatma Gandhi)



THE 100 THING CHALLENGE



ETEN EN DRINKEN 2010

Van 12 tot en met 15 november 2009 vindt op het Malieveld in Den Haag het
'Eten en Drinken 2010' plaats.
Een nieuw, gastronomisch evenement.
Er is een groot opgezet markt aanwezig, bekende chef-koks, een keur aan wijnen en heel veel
restaurants.
Levensgenieters met een voorkeur voor eten, drinken en culinair shoppen mogen dit alles niet missen!
Het evenement toont een vooruitblik op culinair 2010.
Voor meer informatie: www.etenendrinken2010.nl.
Smul ze!



FESTIVAL FOOD FOR A BETTER WORLD

Op 28 november 2009 vond in Driebergen het festival Food For A Better World
plaats.
Ik was ook gevraagd om daar met mijn Heavenly Food een stand te bemannen.
Voor de gelegenheid had ik tofu met gegrilde groenten, pandanrijst, zuurgoed en
verse adjuma (hete peper) gemaakt.
2 Hele woks samen met 2 speciale rijst emmers vol.
Was een beetje zenuwachtig of ik het eten wel allemaal kwijt zou raken maar
het was gewoon niet te geloven.
Hele rijen met mensen die mijn eten wilden kopen!
De hele kerk rook naar mijn eten en het was laat in de middag dus waarschijnlijk
kregen mensen daardoor behoorlijk trek.
Het eten was in nog geen 1,5 uur helemaal uitverkocht!
Moest daarna meeer dan 25 mensen teleurstellen en vertellen dat alles was uitverkocht.
Voor de mensen die heel erg trek hadden kregen een bakje met komkommer salade of
stukjes manga's mee.
Ik had ook een Molukse zoete lekkernij speciaal voor deze festival gemaakt en dat
vloog ook als warme broodjes over de toonbank.
Moe maar voldaan gingen we naar huis en opgelucht dat ik geen eten mee terug hoefde
te nemen.
Ik voel me gelukkig en heel dankbaar voor dit alles.
Wat een fantastische ervaring!




QUOTE OF THE MONTH, NOVEMBER 2009

Religieus zijn is gevoelig zijn voor de werkelijkheid.

(-Krishnamurti)







FORESTS GIVES LIVE TO THE WORLD!





SINTERKLAAS MET FAIRTRADE LETTERS



QUOTE OF THE MONTH, DECEMBER 2009

To listen you need sound.
To hear you need interest.



30 MILJOEN KUIKENTJES

30 miljoen kuikentjes haantjes welteverstaan worden per jaar versnipperd of vergast omdat ze niet bruikbaar zijn.
De hennen die wel zogenaamd bruikbaar zijn en eieren kunnen leggen worden wel gespaard.
Voor meer info, ei-vrije producten en recepten kijk op www.waardelozehaantjes.nl.









MACROBIOTIC FOOD





1 JAAR LEVEN ZONDER MILIEU TE BELASTEN

 


WINTER VEGETABLES





QUOTE OF THE MONTH, DECEMBER 2009

Each time you act on your imagination
a thought gives birth.
This is creation.









ZELFGEMAAKTE NATUUR CREMES


Verwerking van vruchten in verzorgende cremes is een natuurlijke keuze.
Onze huid neemt plantaardige olien en wassen goed op.
In het oude China werd het sap van de granaatappel beschouwd als geconcentreerde
levenskracht die onsterfelijkheid kon bewerkstelligen.
De granaatappel is zeer gezond en dat wisten de oude Egyptenaren al en wordt bevestigd
door wetenschappelijk onderzoek.
Zeer geschikt voor het vitaal houden van de rijpere huid en vertragen van huidveroudering.
Het regelmatig smeren met deze olie geeft ook bescherming tegen uitdroging.

Bij vrieskou kan je je gesprongen lippen, of ruwe handen insmeren met gekookte kweeperen.
Dit kan je ook toepassen bij wonden, huidirritaties en ontstekingen.
Dat geeft verlichting en werkt verkoelend, kalmerend, ontstekings remmend en herstellend.

De naam advocado komt van het Azteekse woord 'ahuacatl' dat onder meer 'boter uit het
woud' betekent.
De Azteken wisten dat de vrucht niet alleen lekker was maar ook voedzaam voor de huid.
Zij smeerden het fijn gemaakte vruchtvlees op hun verbrandde of uitgedroogde huid.
Voor een haarshampoo beschermt het tegen uitdroging door wind en zon.
Dus je kan van deze heerlijke vruchten genieten door ervan te eten of op je lichaam of je
haar mee te wassen.
Heerlijk toch, dubbel genieten!




KOPENHAGEN



RECEPY - VERWARMEND EN WINTERSE STAMPPOT

Nu er buiten zoveel sneeuw ligt en het 5 graden onder nul is of meer
is het lekker om een stevige en verwarmende stamppot te maken.
Kook de aardappels in een pan met water tot het gaar is, doe er dan
wortels, boontjes, uien, zout, knoflook bij en kook dit alles mee tot de
wortels gaar zijn en boontjes nog een bite hebben.
Giet daarna het water af, klontje boter, kruiden erbij, klein beetje soyamelk en roer
dit alles tot een smeuig geheel.
Zelf vind ik het lekker om er ook rauwe fijngesneden andijvie, peterselie en kerstomaatjes doorheen te doen terwijl alles nog warm is maar het niet slinkt en pap wordt.
Zoveel mogelijke verse groenten, zalig.
Serveer dit met een vegetarisch of veganistische worst of burger en eet smakelijk!





NATUURKAPPER

Ik stoor mij de afgelopen jaren heel erg aan al die chemische troep die ze bij kappers
gebruiken.
Als je binnenkomt ruik je de chemicalien heel sterk als ze toevallig iemand een permanentje
of verfbeurt geven.
Anderen deert het niet maar ik denk gelijk aan het milieu waar dit alles in terecht komt.
En als ik de deur uit ga word ik niet vrolijk van het synthetisch luchtje van de shampoo en
mousse in mijn haar.
En dan heb ik het nog niet eens over of het een veganistische product is en niet getest op dieren.
Gelukkig zijn er nu natuurkappers!
Ze gebruiken natuurlijke plantaardige stoffen om te verven, natuurlijke shampoo, echte
haarzeep of producten zonder zeep.
Alleen zijn ze helaas nog niet in Amsterdam te vinden maar ik hoop dat ze ook snel
hiernaar toe komen.
In de tussentijd neem ik maar mijn eigen shampoo en gel mee naar mijn kapper.
Voor adressen kijk op www.haarzuiver.nl.



WHITE CHRISTMAS 2009








RECEPY - FRESH GREEN PEA SOUP

Brrrr...... nog steeds koud buiten dus hier een soepje om je aan op te warmen.
Breng in een soeppan groene spliterwten, uien, knoflook, kruiden, hete peper,
reepjes prei en de bouillon in ruim water aan de kook.
Voeg ook winterpeen, knolselderij, laurierblad en selderie hieraan toe.
Laat het koken en daarna op een zacht vuur sudderen totdat de spliterwten
uit elkaar zijn gevallen.
Voeg eventueel reepjes vegetarisch of veganistische worst hieraan toe .
Proef de soep en breng het op smaak met peper en zout.
Schenk dit alles in een soepkom of diep bord en serveer dit met biologische
soepstengels.
Een heerlijk verwarmend soepje!








AMSTERDAM GENIET

Ik werd benaderd of ik het leuk zou vinden om in een magazine te komen staan met mijn
Heavenly Food.
Ze vonden mijn concept goed bij de thema's passen die erin staan.
Het blad word al in Rotterdam, Utrecht en Den Haag uitgegeven en de lancering zal in
Amsterdam in december plaatsvinden.
Ze brengen een oplage van 10.000 stuks uit die gratis overal verspreidt over natuurwinkels,
cafe's, restaurants, sportcentra's liggen.
Het is de bedoeling dat er elk kwartaal wel een exemplaar wordt uitgegeven.
Al met al een heel leuk en interessant blad met uiteenlopende onderwerpen waaronder
spiritualiteit, Martial-art, restaurants, workshops, dansles, zang, cocktails, matrassen.
Echt teveel om op te noemen.
Heel fris boekje in een handig formaat die makkelijk in je tas past.
Leuk om te hebben of te krijgen!
En ik moet zeggen, het eindresultaat is heel mooi geworden.



QUOTE OF THE MONTH, DECEMBER 2009

The ultimate goal of farming is not the
growing of crops,
but the cultivation and perfection of
human beings.

(-Masanobu Fukuoka)






"EVERYBODY A SPARKLING AND ANIMAL FRIENDLY 2010 WITH LOTS OF SUCCESS, PEACE, LAUGHTER, JOY, DELICIOUS FOOD,
PERSONAL AND SPIRITUAL DEVELOPMENT!
"




 



QUOTE OF THE MONTH, JANUARY 2010

Unconditional love
is the flame of a candle,
content to give its light to anyone.




WINTER WONDER LAND




Het is buiten nog steeds koud met temparaturen onder nul dus weer tijd voor een lekker stamppot.
Grove stamppot met veel verse groenten en spliterwten als vleesvervangend ingredient.
Mijn konijn Fluffy die zich na een koude nacht van -8 graden Celcius in de zon aan het opwarmen is.



MEELOPEN IN RESTAURANT





RECEPY - BROCOLLI SOUP




DE GROENE PASSAGE

Het groene winkelhart van Rotterdam.
Eerlijk en lekker duurzaam.
Een winkelcentrum met natuurvoedings supermarkt, natuurlijk wonen, fairtrade wereldcadeau's, cursussen &
opleidingen, new age boekwinkel, etc.
Www.degroenepassage.nl.






HEERLIJK VEGETARISCH

Vanaf 4 januari 2010 is er een website operationeel waar je vegetarisch en veganistische producten
kan bestellen en het wordt dan per post bij je afgeleverd.
Het assortiment is heel groot en divers.
Dit heb ik nog nooit gezien.
Als je even niks hebt te doen raad ik je aan om de website te bezoeken, wie weet zit er wel
wat voor je tussen.
www.heerlijk-vegetarisch.nl.
Veel winkel plezier!





RESTAURANT DIGA


HOME MADE JUNKFOOD

 



EUROPEAN FINE FOOD FAIR 2010

De vakbeurs voor de topgastronomie 25 t/m 27 januari 2010 MECC Maastricht.
Www.efff.nl.



QUOTE OF THE MONTH, JANUARY 2010


Security is not having things,
it's not wanting them.






RECEPY
- AARDAPPEL PARTJES, GROENTEN ROERBAK, GEROOSTERDE VEGETARISCHE VIS MET MOSTERD SAUS



QUOTE OF THE MONTH, FEBRUARY 2010

Good deeds get done,
Bad deeds get publicity.

 


CASSAVE RED CHILLI PEPPER SOUP





13 FEBRUARI 2010 - CHINEES NIEUW JAAR!










RESTAURANT NOOCH










'Niets doen' kan een heel
nuttige bezigheid zijn.
Echte creativiteit bloeit pas
op als er niet 'hoeft' en als
er niet aan een resultaat
wordt gedacht.


JAPANESE RICE WITH NORI TOFU VEGETABLES IN JAPANESE SOY



QUOTE OF THE MONTH, FEBRUARY 2010

When someone wins
....others lose.
When someone leads
....others follow.









QUOTE OF THE MONTH, MARCH 2010

Sleep is when the real you
takes a break from your personality.




BIOLOGISCH BTW-VRIJ

Er is al geruime tijd een petitie van start gegaan om biologische producten voor 2 jaar BTW vrij te maken.
En een zestal winkels is gestart met de groenpas, een kooppas die een jaar lang recht geeft op 6% korting in de
winkel.
Kijk op: www.biobtwvrij.nl en www.groenpas.nl.


PASTINAAK, ZOETE PATATE, SCHORSENEREN, GROENE KOOL EN
FRIESE AARDAPPELS STAMPPOT









1 MAART 2010 - SUBH HOLI - LENTEFEEST

Het Hindu feest ter viering van het begin van de lente!




ITALIA AL DENTE

Op zaterdag 6 en zondag 7 maart is het het weekend voor fijnproevers!
Wijn, olijfolie,koffie, pasta, azijnen, truffels, reizen, koken, proeven, dineren, kunst,
kookgerei, kookboeken.
Teveel om op te noemen dus neem zelf een kijkje op de site: www.italia-al-dente.com.
Een heel smakelijk weekend toegewenst...










8 MAART - INTERNATIONALE VROUWEN DAG

Er zullen in het hele land aktiviteiten plaats vinden.
Voor de aktiviteiten in Amsterdam: www.womeninc.nl/festival.




TONG TONG FAIR

Ik ben benaderd om 2 kookdemonstratie's op het Malieveld in Den Haag te geven.
Voorheen heette het Pasar Malam Besar en dit is sinds een paar jaar veranderd in Tong
Tong Fair.
Onder veel mensen is de naam Pasar Malam heel bekend.

De betekenis van Tong Tong is
Dit evenement vindt plaats in mei van dit jaar.
Exacte data's volgen later als dit bekend is.
Bij de Indonesische toko's vind je een klein glossy uitziende boekje met informatie over deze Fair.
Op pagina 22 staat een klein stukje over mij geschreven.
Het boekje is gratis te verkrijgen bij de speciale toko's!




ORGANIC NOODLES AND TOFU WITH THAI VEGGIES




22 MAART 2010 - WERELD WATER DAG!






RECEPY



EINDELIJK LENTE!

Vandaag 23 maart de eerste vlinder en hommel gezien.
Eindelijk is de lente aangebroken....
Officieel 21 maart. jl.
Ik denk dat heel veel mensen en dieren er wel aan toe waren naar een voor ons
strenge winter.
We waren het de afgelopen jaren niet meer gewend dat het zo lang zo koud was.
Lekker genieten van de eerste zonnestralen!
Net zoals de vlinder hieronder op de foto.




CHOCOLADE PAASEITJES

Volgend weekend is het alweer pasen dus zal er vast veel paaseitjes worden gegeten.
Ik hoop dat mensen er bij stil staan en biologisch en of Fairtrade chocolade eitjes kopen.
Stop de kinderarbeid in Afrikaanse landen!
Zo kan je dan toch met een gerust hart van je chocola genieten.
Mmmmmmmmm, chocolade....!







QUOTE OF THE MONTH, MARCH 2010

Laat je eens wekken
door de zon.
Laat de gordijnen open en
word vanzelf wakker.




KLOK EEN UUR VOORUIT

Zaterdagnacht 27 maart om 03.00 uur wordt de klok een uur vooruit gezet.
Geweldig want dan blijft het 's avonds langer licht!
Dus langer genieten van je balkon, tuin en plantjes.




HEEL GEZELLIG EN DIER VRIENDELIJK PAASWEEKEND!







QUOTE OF THE MONTH, APRIL 2010

Sluit vriendschap met het goede in
de mens,
niet met zijn goederen.


 





RECEPY




EXOTIC FRUITS STRAIGHT FROM SURINAM - SOUTH AMERICA: POMMOLO, MANGO, ADVOCADO





22 APRIL 2010 - EARTH DAY

 


JAPANESE ORGANIC BLACK RICE NOODLES WITH VEGGIES



QUOTE OF THE MONTH, APRIL 2010

Een ogenblik van geduld
kan een mens behoeden voor duizend zorgen.


WHAT'S FOR DESSERT? YOGHURT, FRUIT AND DRIED BERRIES FROM SOUTH EAST ASIA. ALL ORGANIC!



RECEPY




QUICKLY, HEALTHY AND YUMMY! ORGANIC MUSHROOMS, GRILLED VEGAN CHICKEN AND BAKED POTATOES



QUOTE OF THE MONTH, MAY 2010

Het juweel van de hemel is de zon,
het juweel van de woning is het kind.




8 MEI 2010 - WORLD FAIR TRADE DAY










RECEPY

 


MEELOPEN IN RESTAURANT
COLOUR KITCHEN

Na er een aantal keren gegeten te hebben werd mij aangeboden dat ik een keer kon meelopen in het restaurant.
Dat aanbod nam ik maar al te graag aan omdat er een heel relaxt en gemoedelijks sfeer in het restaurant hing en
van wat ik kon zien ook in de keuken.
De koks, bedienend en keuken personeel komt van over de hele wereld, net zoals de ingredienten en gerechten.
De muziek die er gedraaid wordt is ook van alle windrichtingen, fantastisch want soms waande ik mij in de tropen.
Tijdens de eerste maal meelopen werd gevraagd of ik een keer voor de kok, sous-chef en de rest van het personeel
wilde koken, dat zou dan onze avond maaltijd worden vlak voordat er gasten in het restaurant zouden komen eten.
Zo gezegd, zo gedaan.
Ik was wel heel nerveus om voor chefs te koken en omdat er ook een groep jongeren in training die dag aanwezig
was en letterlijk in mijn wok's en pannen meekeken maakte dat er het voor mij niet echt makkelijker op.
Persoonlijk was ik totaal niet tevreden omdat het niet helemaal smaakte zoals het hoorde naar mijn mening.
Maar gelukkig waren de mensen hieronder op de foto's wel te spreken en waren ze allang blij dat voor hun gekookt werd.
Of zeiden ze het meer uit beleefdheid?
ik vond het een hele leuke ervaring om met hun in de keuken meegelopen te hebben, ook omdat het hele leuke
mensen waren om mee samen te werken.



KOOKWORKSHOP VAN DE VEGETARISCHE NOORD-INDIASE KEUKEN










WERELD PREMIERE SEA THE TRUTH


Ik had een uitnodiging ontvangen van het Nicolaas Pierson Foundation om de "Wereldpremiere"
bij te wonen van Sea The Truth in het Tuschinski Theater.
Altijd leuk om op zo'n prachtige locatie te mogen komen.
Men had ons ook verzocht om feestelijk gekleed te komen wat ik natuurlijk altijd leuk vind.
Lekker optutten.
Nadat de film was vertoond kwam Marianne Thieme van de Partij van de Dieren nog op het
podium om het publiek en initatief nemers van de film te bedanken.
Dos Winkel die al jaren met dit idee rondliep en bij de tot stand koming van de film hulp kreeg
van de stichting, Marianne Thieme en anderen.
De film vertoont prachtige beelden van het onderwater wereld!
Maar waarschuwt ons ook dat als wij hier in het Westen zo door gaan er over niet zo'n lange tijd
niets meer van over is.
Het koraal wat al op veel plaatsen verdwenen is, net als de mangrove bossen.
En natuurlijk dat over 10 jaar de zee helemaal leeg gevist is.
Nu al is het schrijnend en somber ingesteld.
De vispopulatie is met meer dan de helft afgenomen door de grote boten die met hun enorme netten
alles gewoon leegvissen.
En met hun netten heel veel schade op de bodem van de zeen aanrichten.
Niet alleen maar hier in het Westen maar ook elders op de wereld zoals bv de Afrikaanse kusten en andere
wateren .
Dat zijn niet een paar boten maar honderden tegelijk die de arme vissers op andere continenten belagen
met hun hypermoderne uitgeruste schepen.
De mensen daar hebben al bijna niks en als je dat ook nog eens inpikt.
Bepaalde vissen zijn met uitsterving bedreigd terwijl er andere zijn die gewoon verdwenen zijn.
En dat allemaal voor de consumenten hier in het Westen.
Door dit alles krijgen de vissen niet de tijd om zich volledig hiervan te kunnen herstellen en voort te planten.
De enige manier om te zorgen dat de vissen de tijd en de rust krijgen is een totaal visverbod!
Dat mensen geen vis meer eten maar dan heb je al een groot probleem want daar is men totaal niet
toe bereid om hun vis te laten staan.
Dus vraag en aanbod en gaan de vissers gewoon op de oude manier door.
Dan heb je nog de media en de fabrikanen die de verzinsel de wereld in hebben geholpen dat
iedereen omega 3 nodig heeft en dat het een wondermiddel is om van alles te genezen.
Dat je dat zogenaamd alleen uit vis kan halen.
Terwijl het niet eens van de vis zelf is komt maar dat het diertje door het het eten van plankton en dergelijke haalt
of aanmaakt.
Ik zie het voor het zee en onderwater leven heel erg somber in ook omdat het voor de gewone man niet opvalt
wat zich daar allemaal afspeelt.
Maar hopelijk dat door deze film (net als Meat The Truth) de ogen van de mensen wordt geopend wat voor
natuurschatten er allemaal in het water leeft.
En we dat moeten koesteren al is het ook maar voor onze kleinkinderen want als het eenmaal verdwenen is krijgen
we het ook nooit meer terug!




RECEPY




TONG TONG FAIR

Voorheen heette dit de Pasar Malam Besar.
Van 19 mei tot en met 30 mei 2010 is dit op het Malieveld in Den Haag te zien.
Zij hebben mij benaderd voor het geven van 2 kookdemonstraties.
Mijn kookdemonstraties vinden plaats op donderdag 27 mei om 17.00 uur en
op de laatste zondag van deze fair, 30 mei om 14.00 uur.
ik vind dit alles heel spannend om voor 150 personen op een podium te
staan en mensen te laten zien dat veganistisch eten heel lekker kan zijn
zelfs als er geen vlees of vis in zit.
Zeker ook met gerechten uit Zuid-Oost Azie.
Heel benieuwd naar de reactie's vanuit het publiek.
Mocht je in de buurt zijn van een Indonesische toko kan je een krantje ophalen waarin de gehele
programmering vermeld staat over wat er allemaal te zien, doen, proeven is.
Het krantje is gratis.
De tijden van mijn demonstratie staan vermeld onder de programmering van het Kooktheater.
Fantastich en heel positief dat men ook meegaat met de tijd en hiervoor open staat op de Tong Tong Fair.
Hopelijk komen er in de toekomst meer van dit soort initiatieven op dit kleurrijke evenement!







30 MEI 2010 - MILIEUMARKT, WESTERPARK, AMSTERDAM


TONG TONG FAIR 2010 (PASAR MALAM BESAR)- 27 MEI 2010



QUOTE OF THE MONTH, MAY 2010


There are no passengers on Spaceship Earth. We are all crew.






RECEPY

 

TONG TONG FAIR (PASAR MALAM BESAR), 30 MEI 2010








QUOTE OF THE MONTH, JUNE 2010


The secret of getting ahead is getting started.








SMAAK VAN ITALIE - 4 T/M 6 JUNI 2010, KASTEEL HAARZUILEN





SUMMER AND NEW LIVES ARE BORN







RECEPY






HORECA GOOIT BOVENAL GROENTEN EN FRUIT WEG
!




TASTE OF AMSTERDAM - 24 T/M 27 JUNI 2010





QUOTE OF THE MONTH, JUNE 2010

Rust behoort bij het werk als de oogleden bij de ogen.

(-Rabindranath Tagore)




A AFTERN
OON AT SEA






RECEPY




FOOD FOR A BETTER WORLD


Op zaterdag 3 juli 2010 vindt weer het Food For a Better World plaats, dit keer op het Neude in Utrecht
Dit alles is op loopafstand van Centraal Station Utrecht .
Het begint al om 11.00 uur en duurt tot en met 17.00 uur en de toegang is gratis.
Er zullen kookdemos, proeverijen, optreden van bands, uitreiking van de vegan award en nog veel meer plaatsvinden.
Stands met alle soort informatie over een gezonde eet en leefstijl met heel veel respect voor het milieu, dier
en de mens.
Aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht, ze kunnen zelf hun poffertjes gaan bakken en na afloop genieten van hun eigen
kookkunsten.
Wil je meer plantaardig gaan eten, voor hulp en inspiratie kijk op: www.plantaardigmaandag.nl.
Plantaardig eten voor een Beter Klimaat!



QUOTE OF THE MONTH, JULY 2010

Wanneer we in verveling of sleur leven is geweld onvermijdelijk.

(-Krishanmurti)






 


RECEPY




TROPISCHE TEMPERATUREN





Mijn thermometer gaf aan dat het 37 graden was voordat het begaf.
En in de stad steeg het kwik ook vanwege de WK match tussen Brasil en Holland.







De komende tijd ben ik uit het land voor een rondreis door Zuid Oost-Azie dus wil ik iedereen vast een hele
fijne zomervakantie toewensen!







QUOTE OF THE MONTH, SEPTEMBER 2010

Aan de oppervlakte lijkt het leven willekeurig,
maar op een dieper niveau is het volmaakt geordend.

(-Deepak Chopra)




OORSPRONG VAN THEE



De oorsprong van thee ligt in China.
Daar werd al duizenden jaren thee gedronken, oa. groene, witte en zwarte thee.
China had zijn grenzen gesloten voor buitenlanders.
Omdat de engelsen, portugezen, spanjaarden, hollanders naar Zuid Oost Azie trokken voor
de felbegeerde specerijen kwamen ze in 1600 zoveel toen China eenmaal de grenzen
had opengesteld in aanraking met thee.
Maar omdat de overheid export hiervan had verboden had een engelsman zich vermomd als chinees.
Het land ingesmokkeld en voor een lange tijd door China gereisd op zoek naar de geliefde
theeplanten en blaadjes.
Hij verzamelde ze en bewaakte ze heel goed.
Nadat hij door toedoen van Chinese mensen het land werd uitgesmokkeld trok hij richting India
die op dat moment een kolonie van Engeland was en liet daar door middel van de theeplantjes
en zaadjes hele theeplantages aanleggen.
Zodoende ontstond de Earl Grey mix dat weer naar Engeland werd getransporteerd waar men
van daaruit de thee verspreidde over de rest van Europa waaronder Holland.
In andere Europese landen werd de thee ook in de hoge krijgen heel erg populair en gewild.
Tot op heden zijn de engelsen nog steeds dol op hun "cup of tea" en kan je ze daar altijd blij
mee maken.
Er bestaat een heel groot misverstand over waar thee oorspronkelijk vandaan komt.
De meeste mensen dachten een decennia geleden nog dat het uit India kwam.
Wat men misschien niet weet is dat thee uit China komt en opium uit India maar dat de engelsen
thee naar India brachten en opium naar China.
Ik dacht misschien een leuk weetje voor wie dit interessant vind.

Tegenwoordig bestaan er zoveel soort thee: van Darjeeling, Chai, Gember, Goyi tot Venkel,
Brandnetel, Salie, Zoethout, Pommegranate, Cactus, Meloen.
Echt teveel om op te noemen.
Er komen jaarlijks wel een paar nieuwe smaken bij op de markt.
Wat boffen wij hier in het westen toch dat een engelsman de thee letterlijk uit China heeft
gestolen want nu kunnen wij heerlijk genieten van een verrukkelijk kop thee om even bij te
komen van de dagelijkse hectiek.
Geniet ze!





RECEPY

 






BIJ DE BEGRAFENIS VAN MIJN TANTE
IN OKTOBER






QUOTE OF THE MONTH, OCTOBER 2010

Je hoeft iemand die je niet kent te vertrouwen,
als je hem maar niet wantrouwt.

(-Hazrat Inayat Khan)












FLUFFY OVERLEDEN



De afgelopen 5 weken zijn een neef en zusje van mijn vader overleden en onze konijn Fluffy en werd er ook
nog eens Lyme disease bij mij geconstateerd.
Mijn oom overleed totaal onverwachts en mijn tante na een gevecht van tussen de 18 en 20 jaar tegen kanker dat
ze helaas toch verloren heeft.
Maar omdat ze extreem veel pijn leed denk ik dat ze gewoon niet meer wilde en het welletjes vond.
Daarbovenop ook het overlijden van konijn Fluffy die al bijna 9 jaar bij ons was.
Voor mij was dit een hele klap en voelde het alsof ik een van mijn kinderen was verloren.
Helaas gebeurde het plotseling en bleef ik daardoor nogal beduusd achter.
We hebben hem een mooi plekje in de tuin gegeven.
R.I.P. mijn lieve 3 familieleden!
We will miss you a lot!






RECEPY

 



 




HELP DE VOGELS DE WINTER DOOR


 



DE ZIJDERUPS


4000 jaar geleden kreeg een keizerin in China een zijdecocon in haar bezit.
Ze liet het per ongeluk in een hete kop thee vallen.
De cocon loste op.
En zo werd volgens de legende het geheim van het zijdespinnen ontdekt.
De cocons gaan eerst heet water in, waardoor de strak gesponnen vezels losser
komen te zitten.
Een cocon bestaat uit een zijden draad van 900 meter lang.
Deze draden worden bijeen gedraaid tot een lang geheel.
In de sorteerkamer worden ze voor het koken eerst op kwaliteit gecheckt.
Elke cocon is gespannen door een zijderups.
Om 30 jurken te kunnen maken zijn 30.000 rupsen en 1000 kilo moerbei boom blaadjes nodig.
Dit is dus voor mij de belangrijkste reden om geen zijde te kopen en te dragen omdat de zijderupsen levend in
kokend water worden gegooid.
Ruim 2000 jaar lang hebben de Chinezen het geheim voor zich weten te houden.
Zijde zal altijd geassocieerd worden met China.

De stof hieronder op de foto heb ik 10 jaar geleden in Thailand bij een van de bergvolkeren gekocht.
Maar had wel vantevoren een aantal keer gevraagd of het echt geen zijde was, het ziet en voelt ook
niet aan als zijde maar wilde gewoon zekerheid hierover.
Dus kon ik het gelukkig toch kopen.




HAPPY BIRTHDAY








QUOTE OF THE MONTH, NOVEMBER 2010


Elk gedachte die in de ziel valt,
is een zaadje dat ontkiemt
en in stilte verder groeit.

(-Buddha)











RECEPY


MIHOEN MET TOFU EN BIO-BOERENKOOL





VOEDSELPRIJZEN GESTEGEN









QUOTE OF THE MONTH, DECEMBER 2010


Waar je ook gaat,
neem altijd je eigen stilte mee.

(-Deepak Chopra)









26 DECEMBER 2010, 2E KERSTDAG


 

CULINAIRE TV TIP, 29 december 2010, Arte


Vanavond is het thema avond op Arte en word er aandacht besteed aan eten en koken
door professionals.
Het begint met Tokio, das neue Mekka der Gourmets.
Van 20.15 uur tot en met 21.00 uur.

Aaneensluitend komt:
Konnen Frankreichs Koche nicht mehr kochen?/ Un Bieg Maque s'il vous plait oftewel verliest
Frankrijk zijn kwaliteits voedsel cultuur gaandeweg aan de snelle hap (oa McMurder/Donald, Burger King, Kentucky
Fried Chicken, etc. )
en zo ja, waarom?
Vanavond is het thema avond op Arte en word hier aandacht aan besteed tot en met 21.30 uur.
Daarna 30 minuten tijd voor discussie over deze ontwikkelingen.

Veel kijk en eet plezier (waarschijnlijk niet voor de vegans en vegetarians)!









CULINAIRE TV TIP, 30 DECEMBER 2010, NEDERLAND 2

Toptaarten!
Taarten van Abel zien er mooi uit maar des cachouetes vergeleken bij de ingenieuze
en smakelijke bouwwerken
die de creme de la creme van de Franse banketwereld construeert tijdens de jaarlijkse stijd om de
gestreepte kraag van de top taarten bakker.
Dat gebeurt in een bloedstollende race tegen de klok waarbij zelfs op het moment surpreme
nog van alles kan mis gaan voor de zestien deelnemende patissiers.
Kook en huiver.




Vertel mij wat je eet en ik vertel je wie je bent - Frans gezegde








RECEPY




EVERYBODY ENJOY THE XMAS DAYS!
FOR 2011 PEACE, RELAXED, ANIMAL FRIENDLY AND ECOGREEN 2011!
WITH LOTS OF ORGANIC VEGAN DELICIOUS INGREDIENTS, FOOD AND DRINKS!

 

QUOTE OF THE MONTH, JANUARY 2011

Er is geen weg naar geluk,
geluk is de weg.

(-Buddha)





PUMPKIN, POTATOES IN A SOUTH INDIAN CURRY, BASMATI RICE AND 2 DIFFERENT COLOURS OF LENTILS



VARKENS IN DUITSLAND AFGESLACHT

In Duitsland zijn honderden varkens die besmet zijn met de dioxine afgeslacht!
Op de toevoer van kippen en eieren naar de supermarkten, etc. is een stop gezet
om het risico van mensen die hiermee besmet kunnen raken te vermijden.
Helaas leert men er niet van want het is nog maar een jaar geleden dat er iets van
37.000 geiten (vrouwtjes, mannetjes en vrouwtjes die zwanger waren) zijn
afgeslacht vanwege de Q-koorts.
Dan heb je nog BSE, legionella en andere nare ziektes.
Grof schandaal hoe men zo met andere wezens omgaat want als het om mensen
zou gaan was dit natuurlijk niet gebeurt.
Maar in Duitsland zijn wel gelijk stappen genomen terwijl hier in Moerdijk zoveel
giftige gassen na de brand zijn ontsnapt die kankerverwekkend zijn en nog steeds probeert
de overheid de gemoederen te sussen door te beweren dat dit alles niet
schadelijk is voor de volksgezondheid, dier en mens.
Elke dag melden er zich mensen met allerlei lichamelijke klachten en toch houd men vol
dat er geen reden tot paniek is.
Het opruimen van al die toxic chemische troep zal waarschijnlijk een jaar of langer
gaan duren.
Het milieu en de dieren lijden er natuurlijk ook onder maar zoals gewoonlijk geen haan
die ernaar kraait.

RECEPY



Met mensen is het mogelijk,
Met God is alles mogelijk.









QOUTE OF THE MONTH, FEBRUARY 2011


Met een gebalde vuist kan men geen hand geven.


(-Indira Gandhi)




CACAO PRIJZEN DOOR ONLUSTEN IN AFRIKAANSE LANDEN GESTEGEN!




RISOTTO ON A BED OF BABY SPINACH WITH CHERRY TOMATOES
(ALL ORGANIC OF COURSE FROM SPICES, HERBS, OIL, ETC.)





3 FEBRUARI 2011, CHINEES NIEUW JAAR
, 'JAAR VAN HET KONIJN'

 

RECEPY




FAIRTRADE JASMIN RICE IN A SWEET AND SOUR SOUTH EASTERN CURRY WITH SEAFLOWER






DIEET VOOR ADHD KIDS


Sinds vorige week is er veel aandachtvoor een onderzoek wat is verricht en boek wat is uit gegeven over
ADHD.
Dat is heel goed nieuws voor ouders met kinderen die ADHD hebben want hiervoor
werd er niet echt serieus aandacht aan gegeven en werd er snel overgegaan op
het slikken van die zware pillen met ernstige bijwerkingen.
Men heeft nu ontdekt dat als een kind wat aan ADHD lijd een speciaal voor haar of zijn
persoonlijk gericht dieet houdt de symptomen veel minder worden.
Voor mij was dat altijd al logisch want voeding wat je binnen krijgt heeft heel veel invloed
op je hele lichaam.
Nu moeten de ouders in samenwerking met de huisarts en ziekenhuis gaan kijken op wat het
kind reageert en dit alles kan een jaar of langer in beslag gaan nemen.
Dit vergt heel veel van de ouders en het kind maar ik denk dat het dubbel en dwars waard is
als je kind niet van die hele zware en giftige pillen hoeft in te nemen.
Het zal nooit helemaal weggaan maar wel sterk verminderen.
Het bespaart de overheid jaarlijks miljoenen als al deze kinderen door middel van een aangepast
dieet normaal kunnen functioneren.
Niet te vergeten alle stress die de symptomen binnen een gezin kunnen opleveren.
De farmaceutische maffia zal hier natuurlijk niet blij mee zijn, vandaar dat zij er zelf nooit onderzoeken
naar hebben verricht, want dit medicijn levert hun wereldwijd jaarlijks miljoenen op.
Maar dat is totaal niet van belang want ze verdienen denk ik toch al miljarden aan pillen want we leven
nu eenmaal in een pillenwereld.
Tegenwoordig is er voor alles wel een pil, allemaal synthetisch natuurlijk, helaas niet op kruiden of planten
basis.
Wat dus wel belangrijk is is de gezondheid van de kinderen!

 


POTATOES, SUGARSNAPS AND INDIAN DEEP FRIED LENTIL BALLS



LIFE IS TO SHORT TO EAT CRAP!


OOPS, SPRING ALREADY HAS BEGUN, LOOK AT THESE MAGICAL FLOWERS. BUT WE HAVE TO BE PATIENCE FOR 1,5 MONTH.





TROPICAL TASTY PANCAKES



 

GRILLED FOCACCIA WITH VEGAN PESTO PATE, GREEN VEGGIES, BABY TOMATOES, FALAFEL AND COUS COUS




DE AARDE GEEFT ONS ALLES, GEEF DE AARDE DOOR (WWF)

 

QUOTE OF THE MONTH, MARCH 2011



Leuke sites voor de bewuste lekker bekken: www.happiherbi.com, www.plantaardigmaandag.nl en www.veganisme.org.
Als je lekkere vegetarisch of veganistische recepten wilt vinden.
Eet ze!

 

VERKIEZING LEDEN PROVINCIALE STATEN

Op woensdag 2 maart 2011 vinden de verkiezingen voor de leden van provinciale staten plaats.
Op tv, kranten word hier veel aandacht aan besteed.
Ik wil zoveel mogelijk mensen oproepen om wel te gaan stemmen zodatjeu stem niet verloren gaat en naar de grootste
partij gaat.
Een partij waar u totaal niet achter staat, ik hoef hierbij geen namen te noemen.
Als je op internet of in de kranten gaat kijken waar de partijen voor staan kijk dan ook gelijk wie de natuur en de dieren
een warm hart toewenst.
Die verder denken dan nu en de dieren en natuur ook voor onze kinderen, kleinkinderen wilt bewaren en koesteren.
Laat je stem spreken tegen deze geblondeerde regering!

 

CAULIFLOWER IN A THAI GREEN CURRY WITH NOODLES AND SALAD



 


1 MILJOEN DIEREN LEVEND VERBRAND IN STALLEN




HOMEMADE FLAMISH FRIES WITH HARICOTS AND TOFU SMOKED GARLIC
MAYONNAISE AND MUSTERD. YUMMMMMY AND DELICIOUS!

 


WORKSHOP CUPCAKES











VEESTAPELEN EN MEGASTALLEN


BONTKRAGEN



NACHTRESTAURANT TEGEN VOEDSEL VERSPILLING


In Hotel Casa 400 opent zaterdag 5 maart eenmalig het Nachtrestaurant
dat zich afzet tegen voedsel verspilling.
Het restaurant is een unieke samenwerking tussen koks, food professionals,
consumenten en bedrijven.
Bezoekers kunnen proeven, designing, kijken,
luisteren en meedoen over de vraag hoe duurzamer omgegaan kan worden
met voedsel.
Het credo van het Nachtrestaurant is 'eten is niet om weg te gooien, maar
hoort op je bord'!
Tien topkoks maken borrelhapjes van overgebleven kliekjes om mensen te laten
proeven dat je in een handomdraai iets lekkers kan bereiden van leftovers.
Er worden lezingen verzorgd door een aantal bekende nederlanders.
Verder zijn er creatieve denktanks en een korte documentaire vertoond
over voedsel verspilling.
De gasten van het Nachtrestaurant moeten hun eigen bord meenemen met
kliekjes die ze nog in hun koelkast hadden liggen.
Toegang is gratis, er is een bar waar drank te koop is en het enige wat je
moet doen is je eigen bord meenemen.






RESTAURANT WEEK

Op maandag 14 maart 2011 start weer de "Restaurant Week".
Dit duurt tot en met zondag 20 maart.
Voor informatie en reserveringen: www.restaurantweek.nl.


FOOD FILM FESTIVAL


Eten is meer dan plezier en genot. Eten gaat ook over mensenrechten, milieu en een eerlijker
verdeling van producten. Eten heeft alles te maken met identiteit en cultuur. Dat is het motto
van het eerste Film Food Festival, dat is georganiseerd door het Youth Food Movemen. Een
netwerk van jonge mensen die allemaal op eigen wijze bij voeding betrokken zijn. Onder hun zijn
studenten, koks, boeren en producenten. Doel van het festival is bezoekers meer te vertellen
over alle aspecten van voeding. Naast debatten, gastcolleges en workshops zijn er meer dan
20 films over voeding.
Vrijdag en zaterdag nacht word dit alles afgesloten met een feest waar dj's je laten swingen tot
in de late uurtjes.
Het festival vind plaats van 18 tot en met 20 maart in Studio K/ in Amsterdam.
Er is nog veel meer te doen dus check de website" wwwfoodfilmfestival.nl.



 

AUTHENTIEK ITALIAANS - ITALIA AL DENTE

Op zat. 19 en zon. 20 maart 2011 vind in Loods 6 op het KNSM eiland wederom het
'Italia al Dente' plaats.
Voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken zeker iets om niet te missen.
Kijk op de website: www.italia-al-dente.com.
Geniet ze!

 

RECEPY


 

   

 

 


 

© 2008 Heavenly Food • ContactAlgemene voorwaarden